Wijncursus Breda

Wij bieden WSET Level 1, 2 en 3 wijncursussen aan voor iedereen die zijn/haar kennis over wijn wil uitbreiden. Onze cursussen zijn dus geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Lees hier onder meer over de individuelen cursussen en ontdek de fascinerende wereld van wijn!

Meer info over de cursussen

Wijncursus - WSET Level 1

De WSET Level 1 cursus is een introductie tot wijn voor beginners en professionals. Leer over wijnregio’s, druivenrassen en wijnstijlen. Ontwikkel basisproeven van wijn volgens de systematische WSET-proefmethode (SAT niveau 1). Ook behandeld u het beoordelen van wijn en het combineren van wijn en spijs. Essentieel voor wijnliefhebbers, hobbyisten, horeca- en wijnindustriecarrières die graag hun wijnkennis willen verbreden.

Meer info over de cursus

Wijncursus - WSET Level 2

De WSET Level 2 cursus behandelt de systematische WSET-proefmethode voor wijn (SAT Niveau 2). U leert over de omgevingsfactoren uit verschillende gebieden die invloed kunnen hebben op de wijnen. Verder komt het productieproces van mousserende en versterkte wijnen aan bod. Daarnaast nog meer essentiële informatie voor wijnkenners zoals: de belangrijke etiketten voor herkomst, het bewaren en schenken van wijn, en het combineren van wijn en spijs.

Meer info over de cursus

Wijncursus - WSET Level 3

In de WSET Level 3 cursus behandeld u de belangrijkste factoren voor de productie van wijn. Waaronder locatie, druivensoorten, vinificatie, rijping en botteling. Daarnaast gaat u uitgebreid in op de belangrijkste kenmerken van stille, mousserende en versterkte wijnen. Ook leert u betrouwbare wijn aanbevelingen te doen. Verder leert u de kwaliteit, identiteit en prijs van wijn bepalen met behulp van de systematische WSET-Proefmethode (SAT-niveau 3). Dit alles stelt u in staat om als een professionele sommelier wijn te proeven, te evalueren, en aan te bevelen.

Meer info over de cursus
Contact

Informeer naar de mogelijkheden

Alles bij Pinot is maatwerk, dus we denken graag met u mee om uw bijzondere gelegenheid helemaal naar uw wensen in te vullen. Voor de cursussen verwijzen we u graag door naar onze wijnschool website. Hier kunt u nog meer lezen over de verschillende WSET cursussen die wij aanbieden. Liever direct contact opnemen? Zie hieronder onze contactgegevens.